Remote start problem - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2006, 06:16 PM   #1 (permalink)
n00b
 
john_k_o's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sydney, Australia
Car: BMW E30 320i
Posts: 15
Photos:
john_k_o is on a distinguished road
Remote start problem

He everyone,


Quick question, Just installed a remote starter, works perfectly, the only problem i am having is when i remote start the car only, the check light on the cluster that flashes and disapeers when you press the brake pedal does not disapeer as when you start the car with the key, even when i put the key in the ignition and press the pedal it still remains on, just wondering did i miss anything or you guys have any suggestions on what it could be.
The light would disapear if i start the car normally but.


btw its a BMW E30 320i 1989.


Thanks John.
john_k_o is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-14-2006, 07:40 PM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
Join Date: May 2004
Location: NC
Car: Opening soon:
Posts: 1,118
Photos:
Starmavin is a jewel in the roughStarmavin is a jewel in the roughStarmavin is a jewel in the roughStarmavin is a jewel in the rough
What is it showing on the warning board above the rear view mirror, brakes or tail etc? It sounds like the "indicator" function in the remote starter is making the warning board think there is a burned out bulb, you may have to install a diode or a relay to prevent this.

Last edited by Starmavin; 07-14-2006 at 07:42 PM.
Starmavin is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2006, 06:43 AM   #3 (permalink)
n00b
 
john_k_o's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sydney, Australia
Car: BMW E30 320i
Posts: 15
Photos:
john_k_o is on a distinguished road
Hi Starmavin,

Just checked the warning board, it only indicates a brake light failure, but normally you would press the brake and it will disapeer, the thing is it works perfectly when you start the car with the key but not when remote starting it.

I noticed there are 2 smaller wires connected to the ignition cyliner, any suggestions on to what they are?

Thanks
John
john_k_o is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 07:57 AM   #4 (permalink)
n00b
 
john_k_o's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sydney, Australia
Car: BMW E30 320i
Posts: 15
Photos:
john_k_o is on a distinguished road
can someone please help me identify some of the wires on the ignition harness.


The wires i have are:

Red = 12V
Black = Start
Purple = Accessory
Green1 = (presuming ignition)
Green2 = (not sure)
white1 = (not sure, constant 12v with DMM)
white2 = (not sure, constant 12v with DMM)

On the relay box for the remote starter i have the following wires.

Wire: - Connected to:
12V - Red
Acc - Purple
Ign1 - Green
Ign2 - Green
Start - Black

Still trying to elliminate problem i am having, any suggestions anyone?

Thanks John
john_k_o is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote start for my 1997 528i mdinh1234 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 8 01-01-2006 07:48 PM
Cold Start Throttle Problem Black_Tire M-Series (M1, M3, M5, M6) 2 09-27-2004 10:50 PM
Cold Start Problem arstaff 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 2 09-27-2004 07:26 PM
Remote Start, And Car Communication hyperboimmv Audio and Electronics 1 09-21-2004 07:08 PM
Alarm / Remote start leibniz Audio and Electronics 7 06-01-2004 04:46 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:16 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.