please help - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2003, 05:34 PM   #1 (permalink)
1st Gear Member
 
flipsgonetopless's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario, California
Car: 1991 318is
Posts: 101
Photos:
flipsgonetopless is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to flipsgonetopless
Smile

Hey guys its been three weeks since I started my engine swap, I replaced my 89 6cyl with one out of a 325is. I got it started today (actually it started right up) but when I put it into reverse and then drive the first time it went right into it with no problem, but later when I wanted to do it again it would not go into eigther reverse or drive ... and till now the freakin' car wont go anywhere. Does anyone know why this is happening to me, I drained all of the tranny fluid and replaced it with dextron III wich is what the autoparts store told me to use. I really need help because its getting cold and riding my motorcycle in the cold just wont do. Any ony one with anything I thank you in advance...
flipsgonetopless is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-17-2003, 01:00 AM   #2 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Kansas City, MO USA
Car:
Posts: 200
Photos:
KC Ron Carter is an unknown quantity at this point
If you changed the engine, you had the radiator with the transmission cooling lines out. You may have lost a lot of fluid.

Did the transmission fluid you changed smell burnt?

Did you change the fluid by dropping the pan?

Did you change the filter?

Later,
__________________
<img src="http://kcrealtime.com/dyno-max_900_hp.gif">
KC Ron Carter is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2003, 06:13 AM   #3 (permalink)
1st Gear Member
 
flipsgonetopless's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario, California
Car: 1991 318is
Posts: 101
Photos:
flipsgonetopless is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to flipsgonetopless
Arrow

Well yes I did lose some fluid but I replaced it with new fluid, it did look a little metalic but it did not smell burnt. I drained it through the plug and I did take the pan down but I did not replace the filter... why should I have. Please tell me... thanks...
flipsgonetopless is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:25 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.