no spark - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 01-24-2009, 08:33 PM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
no spark

so the other night I went to leave my sisters house and go to start my car well it just cranked and cranked and cranked so i checked the wires, no spark then moved to the coil wire, no spark swapped out the coil, no spark so i figured it lead to the crank sensor seeing how that was next on the list well it turns out that once I replaced that it still does not start so I had my brother-in-law tow it to my workplace(a garage) and monday I will be going in early any ideas of what I should look for its getting fuel and air just no spark also one of my friends mentioned "cancer" in these cars where the wires rot and create bad grounds but hes not to much of a reliable source
k.sidlosky is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 01-25-2009, 06:13 AM
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Posts: 3,242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
marti5 is on a distinguished road
Have you checked all fuses.

VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!
marti5 is offline  
#3 (permalink) Old 01-25-2009, 11:34 AM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
yep im afraid that it could be the ecu but hopefully its not
k.sidlosky is offline  
#4 (permalink) Old 01-25-2009, 12:35 PM
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Posts: 3,242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
marti5 is on a distinguished road
Ok, You may not be getting any power to the DME/ECU, maybe the DME relay has gone,
have you also checked rotor cap and arm.

VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!
marti5 is offline  
#5 (permalink) Old 01-25-2009, 03:15 PM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
most of the ignition system is new with the exception of the coil I'll be sure to check the relay tomorrow
k.sidlosky is offline  
#6 (permalink) Old 01-25-2009, 03:33 PM
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Posts: 3,242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
marti5 is on a distinguished road
Are you sure the swapped out coil is ok ????

VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!
marti5 is offline  
#7 (permalink) Old 01-25-2009, 03:39 PM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
yeah my brother in law put a blaster coil in his truck a while ago I'll ask him agian im sure we can try a different one
k.sidlosky is offline  
#8 (permalink) Old 01-25-2009, 04:12 PM
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Posts: 3,242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
marti5 is on a distinguished road
Ok, see if its the coil, if that's good, my next thing would be Camshaft sensor

VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!
marti5 is offline  
#9 (permalink) Old 01-25-2009, 09:06 PM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
I'll be sure to test the sensor tomorrow morning I've got my repair manuel so I'll check before I go to bed on how to test it
k.sidlosky is offline  
#10 (permalink) Old 01-25-2009, 09:37 PM
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 493
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
silversled can only hope to improve
so it ran fine and you shut it off and went in for a few hours, then came out and the thing wouldn't fire at all?
silversled is offline  
#11 (permalink) Old 01-26-2009, 07:28 AM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
it was having a hard time starting before like earlier that morning I left for work well I had to crank on it more than usual but I figured it was due to the cold
k.sidlosky is offline  
#12 (permalink) Old 01-27-2009, 05:35 PM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
(Thread Starter)
shes fixed took a risk and replaced the coil she runs fine now put a short shifter in and when I'm in reverse first or second the stick rubs the driveshaft but I'll be able to fix that myself thanks for the help guys
k.sidlosky is offline  
#13 (permalink) Old 01-27-2009, 07:14 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,702
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Glad you found your answer!

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spark plugs davis_fan 3-Series (E46, E90) 4 12-08-2005 10:31 PM
Help,no Spark denn34 3-Series (E21, E30) 14 02-10-2005 04:59 PM
No Spark emericadna7 3-Series (E21, E30) 0 12-13-2004 06:44 PM
No Spark nsmoore 3-Series (E21, E30) 8 12-08-2004 12:29 PM
SPARK PLUGS daxsandman 3-Series (E21, E30) 6 08-20-2004 09:00 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome