need help, error code 50? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 05-23-2004, 08:53 PM
n00b
 
Join Date: May 2004
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
brycealicious is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Hi,

I have recently purchased a 1990 325I and I have been having a few problems with getting it started and accelerating while the engine is cold. I have recently changed the gas pressure regulator pump and filter with no change in performance. I was suggested that maybe the engine was a little gumed up and I should run injector cleaner throught it. I also tested the error codes and I got 12 for oxygen sensor relay and 50 for engine drag torque control. What is That??? is it like a part of the car or something? Can that break down some how? Any ways... any help would be greatly appreciated! thanks,

Bryce.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1990325I.jpg
Views:	118
Size:	98.5 KB
ID:	8497  
brycealicious is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 05-24-2004, 12:05 AM
1st Gear Member
 
heifetz17's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
heifetz17 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to heifetz17
Is your check engine light on? Go to this site and follow the directions. It should work with your car, and will tell you if the computer is reading any failures/malfunctions in the engine, and what is wrong.

http://www.bimmerzone.com/fcodes.htm
heifetz17 is offline  
#3 (permalink) Old 05-24-2004, 10:50 AM
1st Gear Member
 
takaaco's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Mannheim Germany
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
takaaco is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to takaaco
i tried the way they said on that site i it didnt work for me now i gotta go blow a bunch of money dammm,

i just spent all day replacing my intake manifold now my idles like crap , i think i might have crossed two injector wires when reconnecting.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	signature.jpg
Views:	82
Size:	45.3 KB
ID:	8518  

[<img src='http://www.bmw-forums.com/forum/index.php?act=Attach&amp;type=post&amp;id=12968/signature.jpg' border='0' alt='user posted image' />
takaaco is offline  
#4 (permalink) Old 05-24-2004, 01:34 PM
1st Gear Member
 
heifetz17's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
heifetz17 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to heifetz17
yeah it only works on some models.
heifetz17 is offline  
#5 (permalink) Old 05-25-2004, 10:19 PM
n00b
 
Join Date: May 2004
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
brycealicious is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
I had it scanned at a garage... I had an error code for the o2 sensor realy... witch I changed, and error 50 for engine drag torque control. I really can't figure out what the engine drag torque control is... Maybe my o2 sensor in shot. the car starts hard and idles iratically and accelerates badly when first started but it only last a few seconds...

Any suggestions? and I can't check the error codes that way, that was one of the first thing I tried...

thanks, Bryce.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1990325I.jpg
Views:	60
Size:	98.5 KB
ID:	8570  
brycealicious is offline  
#6 (permalink) Old 05-26-2004, 09:40 AM
n00b
 
Join Date: May 2004
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
brycealicious is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
OK, so i got the engine light to flash and it ga ve 1444, or no failure but when I test it with a diagnosis checker it reads error code 50 for engine drag torque control. still need help on that....


thanks. Bryce.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1990325I.jpg
Views:	115
Size:	46.0 KB
ID:	8581  
brycealicious is offline  
#7 (permalink) Old 05-27-2004, 05:38 PM
1st Gear Member
 
takaaco's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Mannheim Germany
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
takaaco is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to takaaco
i just went ahead and bought myself a code reader -- i had the money laying around in my paypal account anyway. yeeaaaa no more guess work
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	signature.jpg
Views:	68
Size:	45.3 KB
ID:	8623  

[<img src='http://www.bmw-forums.com/forum/index.php?act=Attach&amp;type=post&amp;id=12968/signature.jpg' border='0' alt='user posted image' />
takaaco is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome