Car Randomly Cuts Off - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2004, 08:55 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Car:
Posts: 5
Photos:
shorty28546 is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to shorty28546 Send a message via MSN to shorty28546 Send a message via Yahoo to shorty28546
Thumbs down

hi, i have an 1987 bmw 325is(E30) and i recently put a cold air intake on it, ever since it has been acting very weird. On left turns it will cut completely off, hard and light turns. Some times it will cut off when im idling at a light or sign, and won't start for a couple minutes. I've tried putting the old filter back on, that didn't help. Someone please help me out.Hank
shorty28546 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-13-2004, 01:48 AM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
BMWJNKY's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Elk Grove, CA
Car: '89 E30 w/M50
Posts: 1,175
Photos:
BMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond reputeBMWJNKY has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to BMWJNKY Send a message via Yahoo to BMWJNKY
Make sure you pluged the connector for you AFM back in snugly. If this is loose the will die at times.
__________________
My M50 Powered E30 Page

BMWJNKY is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2004, 10:32 AM   #3 (permalink)
1st Gear Member
 
Bimmin'88's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ventura, CA
Car:
Posts: 233
Photos:
Bimmin'88 is an unknown quantity at this point
Also check your fuel pump relay....can give the same symptoms when starting to fail.
__________________
Member: "Ran from a cop and got away" Club
Member: "Old Guys Rule" Club
Bimmin'88 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2004, 10:21 PM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Car:
Posts: 5
Photos:
shorty28546 is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to shorty28546 Send a message via MSN to shorty28546 Send a message via Yahoo to shorty28546
wow, actually it was the distributor! one of my friends said he had a similar problem with his mercedes and it was because his distributor was cracked. mine wasnt cracked but when i opened it up there was probably a cm of corosion on each plug. i dont know what that has to do with left turns but i scrapped all of it off and it works like a charm now.
thanks for everyones help
shorty28546 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2004, 11:36 PM   #5 (permalink)
W00T
 
Numark318i's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Rohnert Park, CA
Car: 1991 E30 318i 2008 E92 328i
Posts: 2,714
Photos:
Numark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond reputeNumark318i has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Numark318i
left turn thing was probally it tilting into the rust..killing the transfer of electircity...or whatever.
__________________
Numark318i is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Me on my car, on the Freeway! 325eXTATIC Picture Showroom 20 01-19-2006 10:49 AM
Chip Made My Car Slower gonzonick 3-Series (E36) 12 10-25-2005 02:46 PM
problems starting car when cold... VLAD_325is 3-Series (E36) 8 09-12-2005 08:08 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.