89 325i tach problem but its not si batteries - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2009, 04:06 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Car:
Posts: 8
Photos:
illuminoti is on a distinguished road
89 325i tach problem but its not si batteries

my car sat for awhile got it running and no tach. read all the other posts and changed out the si batteries. that fixed the obc but still no tach. i tried to trace the contacts and the traces on the pcb all seems intact. does it sound like ive got a bad cluster(the si board and or the cluster board)? is there anything else i could check? any ideas are welcome. thanks!
illuminoti is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-03-2009, 08:43 AM   #2 (permalink)
Pandemonium Director
 
nukeduster's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Scottsdale, Arizona
Car: turbo 325is, 325es, Audi a4 turbo
Posts: 2,372
Photos:
nukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond reputenukeduster has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to nukeduster Send a message via MSN to nukeduster
does your odo work? when my speed pickup sensor in my diff got disconnected on my 325e my tach stopped working as well. check the connector make sure its still connected and not corroded.
__________________
nukeduster is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 11:27 AM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Car:
Posts: 8
Photos:
illuminoti is on a distinguished road
no my odo is not working. so there is something connected to the differential thata effects my tach? ok ill check on that. thanks.
illuminoti is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 11:39 AM   #4 (permalink)
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Car: E38 1997 728i Individual
Posts: 3,242
Photos:
marti5 is on a distinguished road
Yea its connect at the rear of the diff normal top right, looking from the rear but may be different on your model, you cant really miss it as it has wires from it, also it may not be the sensor but a broken wire or loose connection.
__________________
VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!
marti5 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 07:07 PM   #5 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Car:
Posts: 8
Photos:
illuminoti is on a distinguished road
well i checked the sensor at the diff and it seems to be intact. wiring looks good. my odom, tach, and my fuel level gauge are all not working. damn. new batteries, obc working. temp gauge working. speedo working. i dont know.
illuminoti is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 10:41 AM   #6 (permalink)
n00b
 
igi_steel's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: serbia
Car: 1990,bmw,320i
Posts: 22
Photos:
igi_steel is on a distinguished road
Try to clean contact behind dash board with contact cleaner spry,that helps to me
igi_steel is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1991 325i erratic tach,economy,speedo inop. djborya 3-Series (E21, E30) 10 01-07-2006 10:12 AM
Tach Problem With E28 islandbimmer 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 11-25-2004 07:53 PM
SI Board batteries shaman97 3-Series (E21, E30) 3 07-05-2004 09:45 PM
Problem found with tach/mpg/obc Starmavin 3-Series (E21, E30) 0 05-29-2004 12:36 AM
Problem found with tach/mpg/obc Starmavin 3-Series (E21, E30) 0 05-29-2004 12:35 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:44 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.