325ic Cold Start Problem - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2004, 08:16 AM   #1 (permalink)
Neutral Member
 
luckycat's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Car:
Posts: 50
Photos:
luckycat is an unknown quantity at this point
used Hi, this is my first post! Lucky I have a problem, or I might never have found this site!
I am a fairly competent BMW wrench guy, having owned three other cars. I have changed drive shafts, replaced timing belts, and other routine maintenace proceedures, but this one is very puzzling.
Last night, I went for a late drive. I live in Ohio, and it was very cold, about
7 degrees. (or so said the on board computer). The car stated instantly, and would idle, but any attempt to rev the engine, resulted in stalling. After allowing it to warm up to full operating temp, same thing! I can drive it, but it will not tach past 2k! Has almost no power. It was fine when I drove home yesterday and the car has been recently been tuned. (new plugs and wires) Too damn cold to play around under the hood, I suspect a stuck cold-start valve, or maybe a stuck
air flow sensor. Any thoughts would be appreciated!

Jim (luckycat)
__________________

Last edited by luckycat; 12-30-2006 at 08:20 AM.
luckycat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-20-2004, 11:41 AM   #2 (permalink)
Neutral Member
 
luckycat's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Car:
Posts: 50
Photos:
luckycat is an unknown quantity at this point
Whooo!
Stop! I found it! Unbelievable, I started thinking, ( a good thing to do before you tear the whole bimmer apart) and took a close look at the MAS (mass air flow sensor) The Yahoos at my oil change station neglected to clip the air filter back in place, which was hanging down and had managed to completely clog the MAS with snow! Two minutes to remove the unit, ten to let it de-thaw over a heat vent, a little carb cleaner to de-schmuck it, and VOILA! a perfectly running 325IC!

God I love these cars, so straight-forward and logical.

Thanks for reading my post. I'll leave it in case someone else has a
similar complaint.

Thanks again, Jim (luckycat)

Thanks too to Bentley for their excellent book!
__________________
luckycat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem When Cold Starting DOn_MEGA 3-Series (E36) 7 12-20-2004 03:55 PM
Cold Start Throttle Problem Black_Tire M-Series (M1, M3, M5, M6) 2 09-27-2004 10:50 PM
HOT START PROBLEM DANM 3-Series (E21, E30) 5 08-23-2004 11:49 AM
1989 325ix cold start problems All wheels rolling 3-Series (E21, E30) 0 10-19-2003 06:29 PM
Cold start noise moto 3-Series (E46, E90) 1 10-01-2003 12:30 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:55 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.