1987 Bmw Alternator - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 05-10-2005, 12:43 AM
n00b
 
Join Date: May 2005
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
yamahues1 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Help. I just changed to a new battery on my '87 325. Car starts without any problems, after a couple of minutes (5-10min), suddenly the car stops running. I measured the voltage of the battery and was about 12v, however measuring the voltage on the battery while the car was running, it was discharging. Could this be an alternator or some relay switch gone bad? Thanks for the help.
yamahues1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 05-10-2005, 10:46 AM
Pandemonium Director
 
nukeduster's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 2,372
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute nukeduster has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to nukeduster Send a message via MSN to nukeduster
Quote:
Originally posted by yamahues1@May 9 2005, 09:43 PM
Help. I just changed to a new battery on my '87 325. Car starts without any problems, after a couple of minutes (5-10min), suddenly the car stops running. I measured the voltage of the battery and was about 12v, however measuring the voltage on the battery while the car was running, it was discharging. Could this be an alternator or some relay switch gone bad? Thanks for the help.
[snapback]342794[/snapback]

define...discharging..? like there was a constant voltage drop? also... if your battery is 12v even, the battery is already basically dead.. it should read 12.75v at max charge... and around 13.5 when the alt is running properly.

where do you live? if you are in the states autozone will perform a alternator test free of charge.

i would suspect bad alt. or a grounded electrical connection somewhere. check the alt's electrical connectors and check for a bad connection/ground

nukeduster is offline  
#3 (permalink) Old 05-10-2005, 11:50 PM
3rd Gear Member
 
Kowalski's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canada, British Columbia, White rock
Posts: 752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Kowalski is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Kowalski
Quote:
Originally posted by nukeduster+May 10 2005, 08:46 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(nukeduster @ May 10 2005, 08:46 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-yamahues1@May 9 2005, 09:43 PM
Help.* I just changed to a new battery on my '87 325.* Car starts without any problems, after a couple of minutes (5-10min), suddenly the car stops running.* I measured the voltage of the battery and was about 12v, however measuring the voltage on the battery while the car was running, it was discharging.* Could this be an alternator or some relay switch gone bad?* Thanks for the help.
[snapback]342794[/snapback]

define...discharging..? like there was a constant voltage drop? also... if your battery is 12v even, the battery is already basically dead.. it should read 12.75v at max charge... and around 13.5 when the alt is running properly.

where do you live? if you are in the states autozone will perform a alternator test free of charge.

i would suspect bad alt. or a grounded electrical connection somewhere. check the alt's electrical connectors and check for a bad connection/ground
[snapback]342900[/snapback]
[/b][/quote]

also could be slipping belt i have rigged it up so a gm alt will fit on my car and have the wiring sorted out, i can take picts its a 120 amp so its good for my sound system cause i went through 2 bmw ones and they hurt the pocket so i got this one and made it work even tho the mechanics told me it was impossible and then i drove up and rubbed it in their face i was happy cause it saved my 500$

M42 Custom ground cams for sale PM me
264* roatation and 388 lift
Kowalski is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1987 BMW 528e parting out SlaaberCC21 Cars For Sale 2 12-20-2007 01:36 PM
1987 Bmw M6 jd21476 Cars For Sale 2 11-16-2005 11:40 AM
1987 BMW 325is 79k miles $5800 e30collector Cars For Sale 0 09-16-2005 01:42 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome