loses power when hot - BMW Forum - BimmerWerkz.com
1,6,7,8 - Series and Mini Cooper General Chat related to models that do not fit into particular categories above. Please try to put your discussion in more appropriate sections. This section does cover the 1 Series, MINI Cooper and 8-Series vehicles: BMW 830i, BMW 840Ci, BMW 850i, BMW 850Ci, BMW 850CSi, M8, Alpina B12, BMW CS Concept and others.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 06-10-2012, 08:03 AM
1st Gear Member
 
fastshivy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hiawassee Georgia
Posts: 163
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
fastshivy is on a distinguished road
(Thread Starter)
loses power when hot

1988 635CSI

Not sure what is going on here. The car has about 150K on it. It is not overheating, but seems to lose power when it is running for more than 10min
Checked cats with a back pressure gauge read 0 psi through the rpm band.

Just thinking...maybe the brakes are dragging slightly?
fastshivy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 06-10-2012, 05:43 PM
4DoorWhore
 
Lord Vader's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, AB
Posts: 2,210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Lord Vader is on a distinguished road
If the brakes were dragging it would cause issues when the car is cold as well, not just hot. By "hot " you mean warmed up to temp right?


ProjectTechnik.com - Alberta based BMW Community
See My car on Project Technik HERE!

And Follow Me on Instagram @E36M52

Founding Member of the Canyonrot Club! Paint Code #343

| OE M3 Bumper | M3 Mirrors | Max Velocity GTR Lip | Euro ZKW Projector Headlights | Jim Conforti CF CAI | UUC Motorwerks Underdrive Pulleys | 18x8 ASA AR1's | Koni Sport Springs & Shocks |
Lord Vader is offline  
#3 (permalink) Old 06-28-2012, 10:44 PM
1st Gear Member
 
fastshivy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hiawassee Georgia
Posts: 163
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
fastshivy is on a distinguished road
(Thread Starter)
Yes temp gauge reads normal, but you must drive it about 20 or so miles before it starts losing power. Has new plugs, wires etc. Cleaned the maf and replaced the intake bellows as it was torn slightly. The o2 sensor wires had worn insulation and were touching so i replaced that as well. Car runs normal then all the sudden just starts falling apart. After replacing the intake bellows there is a slight whistle from somewhere at idle can't seem to find it.Tried propane around all connections to no avail?? Been working a lot sorry for slow response
fastshivy is offline  
#4 (permalink) Old 07-05-2012, 07:20 AM
1st Gear Member
 
fastshivy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hiawassee Georgia
Posts: 163
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
fastshivy is on a distinguished road
(Thread Starter)
Is there another forum i can try?
fastshivy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Famed BMW Tuner Richard Hamann Dead at 53: The Tuning World Loses a Legend AutoGuide.com BMW News 1 03-21-2011 07:08 PM
BMW 528i Loses Power sgreef 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 03-30-2009 10:10 AM
British BMW Driver Follows Sat Nav To Cliff Edge, Darwin Loses aimee Driving Tales 3 03-27-2009 06:04 PM
HELP 381i Loses Power preston12297 3-Series (E36) 2 10-04-2008 06:19 AM
E46 LOSES in C&D Test Snowjob 3-Series (E46, E90) 11 02-05-2004 06:57 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome