'93 740i Wiper problem - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

1,6,7,8 - Series and Mini Cooper General Chat related to models that do not fit into particular categories above. Please try to put your discussion in more appropriate sections. This section does cover the 1 Series, MINI Cooper and 8-Series vehicles: BMW 830i, BMW 840Ci, BMW 850i, BMW 850Ci, BMW 850CSi, M8, Alpina B12, BMW CS Concept and others.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2008, 10:36 AM   #1 (permalink)
n00b
 
jlfulton51's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Car:
Posts: 9
Photos:
jlfulton51 is on a distinguished road
'93 740i Wiper problem

I just purchase my 93 740i with 111000 miles on it. In looking at past records the wipers were only working on fast speed at 104000 miles. The shop replace the motor without success, so they replace the "General Control Module", which seemed to fix the problem. Now I am having a similar problem. When they work on intermittent, they stop are various locations. After awhile they quit working on intermittent and the slower speed and will only work on fast. Some times the single wipe works but it rarely corrects in the down position. The only way to park the wipers is to run in on high and time when you shut them off. Is there also a relay in the relay box under the hood that would affect this?
jlfulton51 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-16-2008, 08:44 PM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Car: 88 super ETA, 95 525i
Posts: 1,494
Photos:
darkhorse737 is on a distinguished road
Red face

Quote:
Originally Posted by jlfulton51 View Post
I just purchase my 93 740i with 111000 miles on it. In looking at past records the wipers were only working on fast speed at 104000 miles. The shop replace the motor without success, so they replace the "General Control Module", which seemed to fix the problem. Now I am having a similar problem. When they work on intermittent, they stop are various locations. After awhile they quit working on intermittent and the slower speed and will only work on fast. Some times the single wipe works but it rarely corrects in the down position. The only way to park the wipers is to run in on high and time when you shut them off. Is there also a relay in the relay box under the hood that would affect this?
it can only be the general module or the wiper switch assembly itself that is at fault. there is a relay under the hood but given the problems you have, the relay is not at fault.
darkhorse737 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2008, 01:04 AM   #3 (permalink)
n00b
 
jlfulton51's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Car:
Posts: 9
Photos:
jlfulton51 is on a distinguished road
740i wiper problem

Thanks for the response. That helps me narrow this down. The one that was recently put in was a used one, so I suspect that may be the problem again.
jlfulton51 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
e36 wiper problem please help westsimon 3-Series (E36) 6 06-01-2007 12:09 AM
Wiper Problem Privateye 3-Series (E21, E30) 1 07-26-2005 01:41 PM
Wiper Problem 105547111 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 05-16-2005 10:39 PM
Wiper And Ignition Switch Problem. Lexume 3-Series (E36) 1 02-02-2005 03:30 PM
Trans Problem on my 93 740i 7401bimmer 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper 0 06-07-2004 11:17 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:08 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.